kopje

 

 

Wat is een escaperoom

Escape-games zijn voor iedereen die van plezier houdt, als een team speelt en op zoek is naar een nieuw en innovatief concept. Of je een groep vrienden, een familie of collega's bent. De Escape-spellen zijn ook uitstekend geschikt voor team-cohesie. Zodra de deur gesloten is, zal de groep zich concentreren op het unieke doel van samenwerken en proberen op tijd naar buiten te komen.

Een escape-game is een ontsnappings-game in een levensgrote setting, allemaal in samenwerking met andere deelnemers. Het aantal spelers kan variëren, afhankelijk van het thema van het escape-spel . Er zijn bijna net zoveel soorten escape rooms als er bestaande kamers zijn! Sommige kunnen historisch zijn, geïnspireerd door een werk van fictie (zoals veel boeken, films of videogames, we kunnen bijvoorbeeld Harry Potter.

Om te ontsnappen, moet je met een team, min of meer groot, afhankelijk van de kamer, tussen 2 en 12 spelers . Je wordt dan opgesloten in een afgesloten ruimte met het hoofddoel om je in een bepaalde tijd te ontlopen, meestal 60 minuten (1 uur). Maar afhankelijk van het scenario van de kamer , kun je ook een andere missie hebben, zoals het vinden van een object, de wereld redden, een geheim ontdekken, een onderzoek oplossen of een enigma ... Het hangt allemaal af van het verhaal waaraan je hebt deelgenomen.

Een escape-game is een concept van entertainment dat in de ruimte plaatsvindt. In themakamers heb je 60 minuten om voorwerpen in onze filmsets te vinden, puzzels op te lossen , codes te decoderen en geheime mechanismen te bedienen. Daarvoor moet je logica , observatie en teamgeest gebruiken

chemi